Connect with us

COMUNICATE DE PRESA

Cătălin Silegeanu: “O primăvara frumoasă vă doresc!”

Published

on

De 1 Martie, românii  întâmpină primăvara mult așteptată cu un Mărțișor, care simbolizează speranța, reînnoirea timpului dar și renașterea naturii. Chiar dacă trăim timpuri neimaginate  de nimeni și toată această pandemie ne-a afectat  viețile într-o mica sau mare măsură, trebuie să  avem tăria de a fi optimiști și încrezători că  toate aceste greutăți vor trece și vom învăța că prioritar în viață sunt lucrurile legate de suflet și nu de material.

Odată cu venirea primăverii, anotimpul schimbării, reînnoirii și prospețimii vă doresc să aveți parte de lucruri care să vă bucure sufletul și  să fiți înconjurați doar de oameni care vă iubesc și vă apreciază.

În semn de respect și prețuire, vă îndemn pe fiecare dintre voi să dăruiți mărțișoare și flori care simbolizează primăvara, pentru a nu pierde această tradiție românească, cu care am crescut cu toții și ne umplea sufletul de bucurie când  primeam sau când ofeream un mărțișor.

În vechime, pe data de 1 martie, mărțișorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui, copiilor și tinerilor – fete şi băieţi deopotriva. Şnurul de mărţişor, alcătuit din două fire de lână răsucite, colorate în alb şi roşu, reprezintă unitatea contrariilor: vara-iarna, căldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumină-întuneric.

O primăvara frumoasă vă doresc!

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad