Connect with us

Administratie

Magistrații Tribunalului Botoșani reacționează după declarațiile Ralucăi Turcan

Published

on

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat în urmă cu câteva zile că în justiție și sănătate sunt sporuri de 85%. Această declarație i-a nemulțumit pe magistrați, aceștia reacționând printr-un comunicat de presă.

“Urmare a informaţiilor eronate apărute în spațiul public, conform cărora „în justiție nivelul sporurilor reprezintă 85% din drepturile salariale încasate,” pentru corecta informare a cetățenilor, conducerea Tribunalului Botoşani face următoarele precizări:

Conform art. 25 din Legea-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice „ Suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor, inclusiv cele pentru hrană şi vacanţă, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizaţiilor de încadrare şi a indemnizaţiilor lunare, după caz”.

Tribunalul Botoşani, în calitate de ordonator terțiar de credite, pentru personalul propriu și cel al judecătoriilor din raza sa teritorială, respectă întru totul această prevedere legală, suma sporurilor nedepășind, nici pe total buget alocat drepturilor salariale, nici pe fiecare salariat în parte, procentul de 30% din suma drepturilor salariale de bază”, se precizează în comunicatul Tribunalului Botoșani.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad