Connect with us

Administratie

Un singur loc de parcare de apartament: “Poate fi concesionat un loc de parcare dacă este pe o rază de 60 de metri în jurul blocului”

Published

on

Primăria municipiului Botoșani modifică regulamentul privind concesionarea locurilor de parcare. Din 2022, proprietarul unui apartament nu va putea avea mai mult de un loc de parcare.

Potrivit viceprimarului Bogdan Buhăianu, regulamentul va fi modificat deoarece sunt botoșăneni care au două-trei locuri de parcare și alții care nu au unde să-și parcheze mașinile.

“Începând cu anul 2022, fiecare apartament va putea avea un singur loc de parcare, care va putea fi prelungit anual, plătind taxa de concesiune. În cazul celor care au două locuri concesionate, al doilea loc va fi scos la licitație în fiecare an. De asemenea, poate fi concesionat un loc de parcare dacă este pe o rază de 60 de metri în jurul blocului. În felul acesta au șanse riveranii să ocupe acele locuri de parcare”, a precizat Bogdan Buhăianu.

O altă modificare îi vizează pe cei care parchează pe un loc concesionat de o altă persoană.

“Mașina parcată ilegal pe un loc concesionat va fi ridicată după trei ore de la constatarea Poliției Locale. Vine polițistul, aplică sancțiunea dar ridicarea se va face după trei ore”, a mai spus Bogdan Buhăianu.

În 2020, pentru aproximativ 560 de locuri de parcare din totalul 9800, nu a fost plătită taxa de concesiune.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad