Connect with us

Politica

Cătălin Silegeanu: “Domnul primar se ascunde de confruntarea adevăratelor probleme”

Published

on

Singura „realizare” a primarului Cosmin Andrei este  repartizarea unor locuințe ANL, începute acum 9 ani! În timp ce primarii unor localități precum Oradea, Cluj, Mureș sau chiar Săcuieni inaugurează proiecte de milioane de euro, la Botoșani primarul Cosmin Andrei încă se crede în campanie electorală și nu s-a apucat efectiv de treabă așa cum ne-a promis înainte de alegeri.

Dacă în opinia dumnealui, la repartizarea celor 40 de locuințe ANL Lebăda  a fost necesară și prezența parlamentarilor PSD , înseamnă că vrea  să  politizeze toate proiectele și inaugurările Primăriei Botoșani, chiar și pe cele care nu îi aparțin. Să nu uităm că aceste blocuri ANL au fost gândite și inițiate de fostul primar, Ovidiu Portariuc, în urmă cu 9 ani de zile.

Sincer să fiu, era și cazul să se dea în folosință aceste apartamente ANL, deci nu e ceva măreț dacă stăm bine și ne gândim la câți ani au trecut pentru doar 40 de unități imobiliare. În timpurile în care trăim, cu toată tehnologia și cu foarte multe pârghii pentru accesarea unor proiecte în administrația publică locală, consider că viziunea unui primar trebuie sa cuprindă lucruri mărețe pentru cetățeni și nu trebuie sa facă din orice lucru, orice proiect, care nici măcar nu au fost concepția sa, un subiect de laudă politică.

Dezamăgitor aș putea spune, mai ales că domnul primar ne-a promis parcări, ne-a promis Programul Firea, ne-a promis un trai mai bun, nouă, cetățenilor din Botoșani.  Nimic din toate acestea nu s-a realizat. Nici măcar o primă întâlnire cu mediul de afaceri, așa cum a promis în campania electorală. Eu, în calitate de Vicepreședinte al Patronatului Național Roman nu am fost invitat la nicio discuție cu privire la situația antreprenorilor botoșănenilor, mai ales că se dorește  acest lucru. Dar se pare că domnul primar se ascunde de confruntarea adevăratelor probleme pe care le întâmpinăm în municipiul Botoșani.

Până acum, primarul Cosmin Andrei a contribuit doar la imaginea sa de om politic, care e disperat după notorietate și după atragerea simpatizanților, spun asta pentru că l-am vazut că merge cu camera de filmat prin canalizări după oamenii străzii , ridică  autoturismele  alături de politia locală, stă la rând la Direcția și Taxe și Impozite  tot cu aparatul foto, bineînțeles pentru impresie. Oricine poate face asta , însă el ca și primar trebuie să-și pună amprenta pe modernizarea, dezvoltarea și ridicarea nivelului de trai a unui oraș, aceasta înseamnă administrație adevărată!!!

În plus, rândurile de botoșăneni de la Direcția de Taxe și Impozite, care stau  cel puțin 30 de minute afară în frig până ajung la ghișeu, nu înțeleg de ce mai există. Ați spus că se pot plăti și online,  de ce nu este eficientă această nouă variantă? Poate că ați gândit-o pe dos și în loc să ajutați, mai mult încurcați. În condițiile în care o familie care dorește să-și plătească taxele și impozite trebuie să-și facă două conturi separate, adică soțul unul și soția altul. Nu am mai auzit nicăieri o așa modalitate de plată, dar la noi orice e posibil, după cum știm.

Nu am auzit după alegeri despre nici un plan al dezvoltării, nimic din ceea ce ne-ați promis, ci doar niște acuze și amenințări  aruncate în spațiul public referitoare la câțiva directori de la PNL.

De aceea, domnule primar vă cer public sa ne transmiteți și nouă ce aveți de gând să realizați din promisiunile frumos împachetate, din preajma alegerilor locale? Care sunt obiectivele și viziunea dumneavoastră pentru următorii 4 ani? Cum vedeți proiectele lăsate de vechea administrație ? Când le veți începe și când le veți finaliza? Cum puteți crea o calitate a vieții ridicate și cum veți stopa tinerii să mai plece din oraș? La aceste întrebări vor cetățenii sa le răspundeți! După 5 luni de administrație nu se simte nicio schimbare, doar câteva accidente cauzate de  o decizie unică în Romania, de a se circula pe scuarurile de tramvai și cam atât!!!

Oamenii așteaptă să răspundeți la aceste întrebări, domnule primar! Să fiți un om al proiectelor, al ideilor mărețe, un om care să transforme un oraș ca Botoșaniul, într-un oraș al prosperității, al siguranței  și de ce nu, un oraș turistic!

Domnule primar, vă rog să îmi spuneți cum v-ați gândit sa atrageți investitori in Botosani,  să creați noi locuri de muncă și poate chiar un Parc Industrial? Nu neapărat ca la Cluj sau Oradea, însă măcar ce cel de la Mureș. Cunoscând atât de multe investiții în Vestul țării,  îmi ofer disponibilitatea  de a vă ajuta unde nu știți, atât din postura de cetățean, de om de afaceri, cât și de Vicepreședinte al PNR. Chiar m-aș implica cu drag și în mod voluntar, totul pentru repornirea economiei botoșănene, fiind mediul cel mai afectat din prezent.

Ceea ce vreau să transmit e că cetățenii și oamenii de afaceri din Botoșani vor sa vadă un primar asumat în declarații  și în fapte, un primar care nu doar promite ci și face, un primar care își prezintă obiectivele sale pentru 4 ani , un primar implicat în societate și în dezvoltare,  un primar deschis la dialog social, un primar care răspunde la telefon oricărui cetățean, nu doar un primar ce transformă orice lucru sau orice acțiune, într-un eveniment politizat.

Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad