Connect with us

Sport

Sistemul VAR este blocat din cauza neînțelegerilor dintre FRF și LPF

Published

on

Justin Ștefan, secretarul general al LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) a transmis că echipele din Liga 1 își pot lua gândul de la arbitrajul video.

Justin Ștefan susține că și-a pierdut încrederea ca sistemul VAR să fie implementat în sezonul 2021 – 2022, toate acestea din cauza neînțelegerilor dintre Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal susține că FRFși LPF nu au ajuns la un acord în privința persoanei care să fie șef de proiect în ceea ce privește implementarea sistemului VAR, iar acest lucru a face ca arbitrajul video să fie un vis frumos pentru mai multe echipe din Liga 1.

„Eu speram că o să avem VAR-ul până la începutul sezonului 2021 – 2022, dar acum nu mai sper. Primul pas e să se semneze un prortocol între FIFA, FRF și LPF, dar nu s-a întâmplat asta. Noi ne-am înțeles cu deținătorul de drepturi, au cumpărat ei aparatura și am ajuns la discuția să semnăm protocolul. S-a vorbit despre șef de proiect și voiau să pună pe cineva de la FRF. Am zis că nu are cum să fie cineva de acolo șef de proiect. Ideea asta nu funcționează! Am zis să fie o conducere cu Deaconu și Pongracz, iar atunci a venit adresa că dacă vrem să fim noi șefi de proiect, atunci să suportăm noi costurile pentru instruirea arbitrilor.

Sistemul VAR este blocat din cauza neînțelegerilor dintre FRF și LPF”,a spus Justin Ștefan, secretarul general al LPF, pentru GSP Live.

„CCA nu este responsabilă să aibă un sistem VAR sau să se folosească arbitrii VAR. Comisia va sprijini acest proiect atunci când acesta va fi aprobat.

Cei care trebuie să decidă sunt cluburile, FRF, LPF şi providerul tehnic. Aşa că nu suntem obligaţi să începem o pregătire teoretică. Însă noi am făcut-o! Am făcut-o fiindcă vrem să îi pregătim pe arbitrii cât mai bine posibil, fiindcă ştim că într-o zi VAR va fi implementat în ţară. Aşa că salvăm timp, câştigăm timp cu analiza la două săptămâni. Discutăm situaţii care se întâmplă aici şi sperăm ca, atunci când avem acordul final, vom începe procedura”, a spus Kyros Vassaras.

Sursa: PROSPORT

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad