Connect with us

Politica

Marius Budăi, deputat PSD: Pensionarii și reprezentanții HORECA au fost cei mai mințiți și umiliți de către Guvernarea Dreptei Unite!

Published

on

În mai puțin de 1 an de zile pensionarii au fost mințiți și înșelați de șase ori de guvernarea Dreptei. Prima minciună: în loc de 40% au majorat doar cu 14% punctul de pensie la 1 septembrie 2020. A doua minciună: în loc de 8,1% de la 1 ianuarie 2020, cât promiteau în campanie cei de la PNL, punctul de pensie a crescut cu 0%. A treia minciună: majorarea punctului de pensie la 1.875 de lei, prevăzută inițial în Legea pensiilor adoptată de PSD, a fost amânată de la 1 septembrie 2021, la 1 septembrie 2023. A patra minciună: majorarea punctului de pensie cu rata inflației și cu 50% din creșterea salariului mediu nu se mai aplică în 2021, deși era asumată în programul de guvernare al Coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR. A cincea minciună: punctul de pensie nu va fi majorat nici măcar la 1 ianuarie 2022, deși președintele Orban a precizat în mod explicit această dată. A șasea minciună: se desființează legătura dintre majorarea punctului de pensie concomitent cu creșterea salariului mediu.

La fel au procedat și în cazul antreprenorilor români, pe care i-au închis, ignorat, amăgit și amânat, lună de lună, cu tot felul de programe nefuncționale și cu fonduri inexistente. Tăierea voucherelor este ilustrativă pentru viziunea economică nocivă a actualului Guvern. Mizând că veți face economie la buget, prin tăierea acestor beneficii, în realitate efectul este diametral opus. Turismul din România primește o lovitură de grație după dezastrul de anul trecut, firmele vor da faliment și nu vor mai plăti taxe la buget. Salariații acestor firme vor intra în șomaj și nu vor mai plăti nici ei taxe și impozite, dimpotrivă vor crește cheltuielile cu șomajul.

Stimați guvernanți, ați lovit în cele mai vulnerabile categorii, care au suferit cel mai mult în urma pandemiei, pensionarii și reprezentanții HORECA. Prin Bugetul pe care îl promovați pentru anul 2021, practic îi condamnați la sărăcie și umilire atât pe pensionarii, cât și pe antreprenorii români și indirect pe toți angajații acestora.

Vă rog să mai citiți o dată Bugetul Alternativ publicat de PSD, care a fost cu adevărat realizat în urma consultărilor cu organizațiile societății civile, cu sindicatele, cu patronatele, cu reprezentanții fiecărui domeniu de activitate din România și apoi să-l copiați, să vi-l asumați și să veniți cu el la vot în Parlament. PSD va avea grijă întotdeauna de bunăstarea românilor, indiferent că sunt angajați la stat sau la privat, că sunt antreprenori, pensionari, elevi sau studenți.

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad