Connect with us

National

Florin Cîţu anunţă desfiinţarea SIIJ: „Reforma în Justiţie este deja agreată în coaliţie”

Published

on

Soarta Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie pare pecetluită, după ce premierul Florin Cîțu a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă la revenirea de la Bruxelles, că are încredere în ceea ce face ministrului Justiției în cazul SIIJ și că decizia politică a fost luată deja în cadrul Coaliției.

Florin Cîţu a declarat că proiectul de lege pentru reforma din Justiţie va fi aprobat de Guvern şi va fi trimis în Parlament pentru a fi supus dezbaterii şi votat.

„Reforma în Justiţie este deja agreată de coaliţia de guvernare. Am încredere în ministrul Justiţiei că ştie ce face, am înţeles că vine spre Guvern, vom adopta proiectul de lege şi îl vom trimite spre Parlamentul României.”

Lideri UDMR au spus că, deşi susţin desfiinţarea SIIJ, nu sunt de acord cu trecerea competenţei de investigare a magistraţilor de înapoi la DNA, aşa cum prevede proiectul de lege al lui Stelian Ion, scrie Stiripesurse.

Ieri Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a dat un aviz consultativ negativ la propunerea proiectului de desființare a SIIJ.

Sursa: RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad