Connect with us

National

Ministrul Sănătății vrea să impună VACCINAREA OBLIGATORIE

Published

on

Proiectul de buget pe anul 2021 al Ministerului Sănătății conține o prevedere conform căreia se fac demersuri pentru vaccinarea obligatorie a populației. 

Vaccinarea populației ar putea deveni OBLIGATORIE. Conform paragrafului în cauză, se fac demersuri pentru adoptarea legii ce va obliga ministerul Sănătății se stabilească un calendar de vaccinare, dar și un plan multianual de achiziții de vaccinuri.

”Demersuri pentru adoptarea  Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene. În cadrul legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri” , se arată în proiectul de buget pe anul 2021 al Ministerului Sănătății.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad