Connect with us

National

Primele cazuri de infectare cu coronavirus după redeschiderea şcolilor. Alertă la mai multe şcoli din țară

Published

on

La patru zile de la redeschiderea şcolilor au apărut şi primele cazuri de infectare cu COVID-19. Cinci cazuri COVID-19 au fost confirmate doar în Bucureşti. Este vorba despre un cadru didactic şi patru elevi. De asemenea, alte 11 cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate şi în alte unităţi şcolare din Vaslui, informează România TV.

Primul elev testat pozitiv cu coronavirus după redeschiderea şcolilor despre care s-a aflat a fost la Bucureşti. Este vorba despre copil care învaţă la „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei. Părinţii unei fetiţe de clasa a II-a au anunţat la şcoală că aceasta a fost confirmată pozitiv cu coronavirus, după ce anterior bunica ei fusese diagnsticată cu COVID-19.

„Părinții și-au trimis copilul la școală luni. Au venit 26 din cei 28 de elevi ai clasei. Luni seara învățătoarea a fost anunțată că marți fetița nu va participa la ore pentru că bunica a primit confirmarea că este infectată. Marți fetița nu a venit la școală, a fost testată, iar marți la ora 22.00 a fost anunțată învățătoarea că fetița este pozitivă”, a declarat directoarea școlii „Sfântul Andrei”, Smaranda Partenie, la Digi 24.

Directorul Şcolii „Sfântul Andrei” a declarat joi, la Digi24, că fetiţa a fost testată la solicitarea familiei şi de marţi nu s-a mai prezentat la şcoală. În zilele în care copila s-a prezentat la cursuri a intrat în contact cu învăţătoarea şi alţi 25 de colegi.

„Clasa respectivă îşi continuă cursurile în online în următoarele 14 zile. Nu am cunoştinţă câţi elevi au fost testaţi până acum”, a mai spus directorul şcolii „Sfântul Andrei”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a confirmat că a fost depistat primul elev testat pozitiv cu coronavirus şi că s-au luat măsurile necesare la unitatea de învăţământ, notează Hotnews.

Ulterior au apărut şi alte cazuri de infectare cu coronavirus în şcolile din Bucureşti. Trei elevi confirmaţi cu COVID-19 au fost la trei şcoli din Sectorul 4 şi alţi doi la o şcoală din Sectorul 2. Între persoanele infectate cu COVID-19 după redeschiderea şcolilor din 8 februarie este şi un cadru didactic.

În Sectorul 4 s-au înregistrat îmbolnăviri cu coronavirus la Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a, Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I şi Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a.

Sursa: RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad