Connect with us

Administratie

Primarul s-a așezat la rând la Taxe și Impozite pentru a afla nemulțumirile oamenilor: “După această experiență am…”

Published

on

Primarul municipiului Botoșani a fost astăzi la Direcția de Taxe și Impozite, s-a așezat la rând și a ascultat ce spuneau cetățenii și ce nemulțumiri aveau. Unii  l-au recunoscut pe edil și i-au transmis cu ce probleme s-au confruntat și ce ar trebui schimbat în municipiul Botoșani.

După ce a stat aproximativ 30 de minute la rând, primarul Cosmin Andrei și-a plătit impozitele și taxele pentru anul acesta.

“Mi-am propus de mai mult timp să fac vizite neanunțate în direcțiile și serviciile subordonate Primăriei și Consiliului Local Botoșani. Azi am ales Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL), cu scopul de a verifica, printre altele, modul cum sunt serviți contribuabilii, cât timp își petrec în așteptare pentru a-și putea achita taxele și impozitele, modul de organizare al acestei instituții și personalul care deservește cetățenii botoșăneni.

Cu această ocazie, am ales să-mi achit și eu dările către stat, stând la coadă și așteptându-mi rândul, deși de regulă plătesc taxe și impozite online.

Aproximativ 30 de minute am stat la coadă, timp în care am aflat multe. După cum am mai declarat, cetățenii sunt cei mai buni consilieri ai primarului. Timpul de așteptare se datorează măsurilor luate în actualul context pandemic.

Într-un final, am reușit să intru în incinta DITL și să-mi achit taxele.

După această experiență am ajuns la anumite concluzii. Sunt lucruri în această instituție care pot fi îmbunățățite în folosul și avantajul cetățenilor. Putem porni de la o mai bună informare a botoșănenilor, referitoare la programul de activitate al instituției. Mulți din cei cu care am împărțit azi timpul nu știau, de exemplu, că în fiecare miercuri, programul de lucru al DITL este în intervalul 10:30 – 18.00, sau că anumite taxe se pot achita și la Casa Cărții, respectiv în incinta Uvertura Mall.

Am câteva idei schițate, pe care le voi discuta cu conducerea DITL. Una din acestea aste amplasarea unor monitoare LED, la ghișee, pe care să ruleze în permanență informații utile cetățenilor”, este mesajul postat de primarul Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad