Connect with us

Politica

ALDE Botoșani: Trimitem copiii la școală, dar în ce condiții?

Published

on

Redeschiderea unităților de învățământ  este cu certitudine un lucru benefic pentru elevi, întrucât calitatea studiului online lasă de dorit în multe privințe, dar ce ne facem cu îndeplinirea măsurilor de igienă care sunt imperios trasate de cei de la cârma țării, dar și a județului.

Aceștia le transmit părinților, prin intermediul inspectoratelor școlare, că trebuie să ne învățăm copiii să-și spele mâinile cu apă și săpun imediat ce ajung la școală, înaintea de servirea mesei sau înainte și după utilizarea toaletei, perfect de acord cu toate aceste indicații, dar ne întrebăm cu ce apă și în ce condiții, când în județul Botoșani mai există unități școlare care au WC în fundul curții și nici pomeneală de apă curentă.

Iar acolo unde există toalete interioare și apă curentă, nu avem apă caldă pentru a-și spăla mânuțele copiii, mai ales că suntem într-o perioadă a anului destul de friguroasă. Deci, se solicită multe și se oferă puține condiții copiilor noștri, care  sunt deja destul de afectați de toate măsurile luate până acum în sistemul românesc de învățământ.

Având în vedere toate aceste situații pe care le regăsim în unele școli botoșănene   și faptul că se va constitui în perioada următoare bugetul national și județean, solicităm prefectului județului Botoșani, Direcției de Sănătate Publică Botoșani  și Inspectoratului Școlar Județean, să identifice în cel mai scurt timp toate școlile care necesită modernizări rapide în prima parte a acestui an, pentru a asigura fiecărui elev, în fiecare școală, apă curentă încălzită și toaletă interioară cu apă curentă, mai ales că trăim o perioadă foarte dificilă din cauza pandemiei și avem nevoie în toate școlile de o igienă atentă, atât a cadrelor didactice cât și a elevilor.

„Trebuie să prioritizăm în bugetul Consiliului Județean Botoșani și în bugetele primăriilor din județ, aceste modernizări care demult trebuiau să fie finalizate. Nu cred că este o investiție atât de greu de realizat și atât de costisitoare, de a avea un WC în interiorul fiecărei școli cu apă curentă”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Noi, partidul Alianța Liberalilor Democrați, prin consilierii județeni și prin vicepreședintele Consiliului Județean, îi asigurăm pe botoșăneni că toate solicitările care vor veni din partea primăriilor, din partea IȘJ, în ceea ce privește dotarea școlilor cu cele necesare pentru siguranța și igiena elevilor, va fi o prioritate  în constituirea bugetului Consiliului Județean Botoșani.

„Consider  că sunt obligatorii aceste minime condiții pe care trebuie să le oferim copiilor și cadrelor didactice,  analizând situația din școli atât din postura de părinte cât și din cea de profesor. De aceea,  cer  public tuturor partidelor, care au posibilitatea să contribuie la soluționarea acestor probleme, din toate unitățile școlare din județ, să înțeleagă că trebuie rezolvate și aceste aspecte după 30 de ani de la Revoluție, iar copiii noștri merită condiții mai bune decât cele pe care statul roman le oferă în prezent”, a spus Roxana Florentina Țurcanu.

Biroul de presă ALDE Botoșani

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad