Connect with us

AGRICULTURA

Utilaj de ultimă generație achiziționat de Stațiunea de Cercetare Popăuți

Published

on

Investițiile continuă la Stațiunea de Cercetare Popăuți. De curând, instituția aflată în subordinea Academiei de Științe Agricole și Silvice a achiziționat un utilaj agricol performant care va fi folosit începând din această primăvară.

Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, spune că pune mare accent pe achiziția de utilaje performante deoarece după 1990 nu s-a mai investit iar această instituție nu mai avea cu ce să-și lucreze terenurile.

„Acest disc greu este cel mai recent și modern utilaj apărut pe piață. Este dotat cu tocător pentru vegetație, pe care o încorporează în sol. Este excelent pentru pregătirea terenului în asa fel încât să se păstreze umiditatea în sol. Face lucrări excepționale în pregătirea terenului pentru însămânțat rapița. Cultura de rapiță este foarte pretențioasă, mai ales în pregătirea patului germinativ, dar și profitabilă. Prin urmare, culturile care aduc profit, au nevoie de o mai mare atenție și de utilaje performante”, a spus Ionică Nechifor.

INVESTIȚII de peste 4 milioane de lei

Stațiunea de Cercetare Popăuți a scăpat de datoriile istorice iar în ultimii trei ani s-au făcut investiții de peste patru milioane de lei în utilaje și modernizarea clădirilor.

“În ultimii trei ani, investițiile în utilaje agricole se ridică la peste 2,5 milioane de lei. Sunt investiții atât din venituri proprii cât și din subvențiile acordate prin Academia de Științe Agricole și Silvice, de către Ministerul Agriculturii. În plus, s-au mai investit aproximativ 1,5 milioane de lei în clădirile stațiunii”, a adăugat Ionică Nechifor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad