Connect with us

Sanatate

Numărul botoșănenilor infectați cu coronavirus este mult mai mare: “Sunt foarte mulți care s-au testat acasă și nu apar în statistici”

Published

on

Mulți botoșăneni care s-au infectat cu noul coronavirus nu apar în statisticile autorităților județene și naționale deoarece s-au testat la domiciliu, cu teste rapide cumpărate din farmacii. Având o formă ușoară, au preferat să se trateze acasă și nu s-au mai prezentat la spital.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Botoșani că sunt cel puțin 15.000-20.000 de botoșăneni infectați și care nu apar în statistici.

“Sunt foarte mulți care s-au testat la domiciliu, au avut testul pozitiv, au avut norocul să nu facă o formă medie sau gravă ca să ajungă la spital și nu apar în statistici. În statistici sunt cei care s-au prezentat la UPU, care au avut simptome medii și grave. E clar că pe lângă statistica noastră oficială, mai sunt cel puțin 15.000-20.000 care s-au testat cu testul rapid din farmacii”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

În județul Botoșani sunt mai multe comune care nu au înregistrat niciun caz sau au fost unul-două cazuri de coronavirus, în ultimele 14 zile.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad