Connect with us

Sanatate

Încă trei centre de vaccinare se deschid în Botoșani, Flămânzi și Săveni

Published

on

Capacitatea de vaccinare în județul Botoșani va crește începând cu data de 15 februarie. Dacă în prezent se vaccinează zilnic 240 de persoane (180 în Botoșani și 60 în Dorohoi), din a doua jumătate a acestei luni se vor vaccina zilnic 420 de persoane.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, pe data de 15 februarie se vor deschide încă trei centre de vaccinare în Botoșani, Flămânzi și Săveni.

“Se va deschide încă un flux în municipiul Botoșani, unul la Flămânzi și unul la Săveni. Ca să nu mai vină populația în Botoșani sau în Dorohoi. Inițial am stabilit să deschidem la Școala 17 dar ulterior am decis ca acest flux să fie la sala de sport a Liceului Pedagogic deoarece putem face un circuit separat. Sala de sport de la Școala 17 o vom folosi în cazul în care ne va aproba ministerul un alt flux pentru vaccinare”, a declarant Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Dacă până acum s-a folosit doar vaccinul Pfizer, de mâine se va vaccina și cu Moderna,

“De mâine vom avea și vaccinul Moderna iar de pe 15 februarie, ni s-a spus că vom avea și AstraZeneca. Începând de mâine și până pe 17 februarie vom vaccina doar cu Moderna. Pfizer-ul îl vom păstra doar pentru rapel. În momentul în care o persoană este vaccinată cu un anumit tip de vaccin, rapelul va fi din același vaccin. Așa s-a hotărât la nivel național”, a adăugat directorul DSP Botoșani.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad