Connect with us

Administratie

S-au reluat demersurile pentru parcul eolian de la Păltiniș: “Deja sunt trei investitori interesați”

Published

on

În urmă cu aproximativ un deceniu, autoritățile locale din nordul județului Botoșani anunțau că un investitor vrea să realizeze un parc eolian în valoare de aproximativ 800 de milioane de euro.

S-au făcut studii, au fost cumpărate mai multe suprafețe de teren, s-au obținut o serie de documente dar investiția nu a mai demarat. Parcul eolian urma să se întindă pe teritoriul comunelor Păltiniş, Coţuşca, Viişoara şi Rădăuţi Prut. În total, trebuiau montate 157 de turbine, fiecare având o putere instalată de 3 MW, capacitatea maximă a parcului eolian fiind de peste 400 MW. Valoarea totală a investiţiei era estimată la 800 de milioane de euro din care 200 de milioane de euro pentru lucrările care trebuiau executate și 600 de milioane de euro pentru achiziţionarea echipamentelor.

Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, spune că între timp au apărut alți trei investitori străini care ar fi interesați de acest proiect. El consideră că o astfel de investiție ar putea fi demarată în anii următori mai ales că vor exista și proiecte finanțate de Uniunea Europeană.

“Eu sper ca acest proiect să fie reluat. Uniunea Europeană a anunțat că în perioada 2021-2027 se va pune mare accent pe energia regenerabilă. Investitorii care au demarat proiectul nu mai sunt interesați dar sunt alți investitori. Deja sunt trei investitori care vor să discute, să preia acel proiect și să-l ducă mai departe. Vom vedea ce va fi. Atâta timp cât Uniunea Europeană va finanța astfel de proiecte, cred că se vor găsi și investitori”, ne-a spus Costel Romanescu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad