Connect with us

Administratie

Planuri de viitor pentru dezvoltarea Aquaparcului Cornișa

Published

on

Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, instituție care are în subordine Parcul de Agrement Cornișa, a realizat un studiu de soluție pentru a vedea cum poate extinde complexul pe cele 3,7 hectare primite de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării.

Unul dintre cele mai importante obiective care va fi realizat este un hotel. Deocamdată, autoritățile locale nu au decis dacă investițiile vor fi făcute de primărie sau va fi concesionat terenul unui agent economic.

“Noi am preluat cele 3,7 hectare de la fosta unitate militară și avem obligația ca în zece ani să facem parcare de autocare, de rulote, camping, căsuțe, hotel și alte obiective complementare parcului de agrement. Nu se poate construi o fabrică sau un cartier de locuințe. Am decis să facem un studiu de soluție, m-am consultat și cu fostul administrator public al Botoșaniului, cu colegii de la dezvoltare. În câteva luni au făcut un studiu care include o parcare, inclusiv pentru autocare, un camping cu grupuri sanitare, dușuri, o bucătărie. Am mai prins un hotel cu o sală mare de conferințe pentru a dezvolta și turismul de tip corporate. Investiția poate fi făcută de primăria Botoșani sau de un privat prin parteneriat public-privat”, a spus Eugen Țurcanu, director DSPSA Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad