Connect with us

Evenimente

Doi botoșăneni au rămas fără autoturisme

Published

on

Polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit și indisponibilizat, la sfârșitul săptămânii trecute, aproximativ 35.000 de ţigarete de contrabandă şi două autoturisme, în valoare totală de peste 97.000 de lei.

Sâmbătă, în jurul orei 16.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iași, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, a oprit în trafic, pentru control, la intrarea în localitatea Viişoara, un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii au descoperit mai multe cartușe de țigări, ascunse în portbagaj.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, un alt echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti – I.T.P.F. Iași, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, a oprit în trafic, pentru control, în apropierea localităţii de frontieră Ştefăneşti, un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în România, la volanul căruia era un botoşănean, în vârstă de 49 de ani.

În urma unui control efectuat asupra autoturismului, polițiștii au observat două colete de culoare neagră în interiorul cărora se observau pachete cu ţigări.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor ţigaretelor descoperite (35.000 de țigarete), în valoare totală de 16.610 lei şi a autoturismelor în valoare de 80.410 lei.

În cele două cazuri au fost întocmite lucrări penale sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad