Connect with us

Sanatate

Investiție de 3,5 milioane lei la ambulatoriul Maternității

Published

on

Ambulatoriul Secției Exterioare Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a fost modernizat și este dotat cu 491 de echipamente medicale, dispozitive medicale și elemente de mobilier.

Valoarea totală a investiției este de 3.548.146,46 lei din care 2% este contribuția Consiliului Județean iar 98% din proiect este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

O primă tranșă din mobilierul care va fi montat în Ambulatoriu a ajuns deja la Maternitate. „Începând cu scaunele din sala de așteptare și terminând cu canapelele medicale și mesele pentru consultații, tot mobilierul va fi înlocuit. Până la jumătatea lunii va fi livrată și prima tranșă de aparatură medicală. Prin modernizările care se fac acum, pacientele vor avea la dispoziție cele mai bune servicii medicale, iar personalul va beneficia de un mediu de lucru la cele mai înalte standarde”, a mai declarat Doina Federovici.

Ambulatoriul va avea și un laborator performant, care va permite efectuarea unui număr mai mare de investigații decât în prezent într-un timp mai scurt și cu o acuratețe mai ridicată. De asemenea, noul Ambulatoriu, prin dotările pe care le va avea, va contribui la reducerea numărului de spitalizări pentru pacientele care nu necesită îngrijire medicală sau supraveghere permanentă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad