Connect with us

Evenimente

RACOVĂȚ. 12.000 de pachete cu țigări confiscate. Traficanții au fugit în Ucraina GALERIE FOTO

Published

on

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au reţinut, în vederea confiscării, 12.000 de pachete cu ţigări, în valoare totală de peste 120.000 de lei, pe care patru cetăţeni ucrainieni au încercat să le introducă ilegal în România.

Ieri seară, în jurul orei 19.50, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere, pe direcţia localităţii de frontieră Racovăţ, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe teritoriul R. Ucraina, patru persoane care trasportau spre linia de frontieră colete voluminoase.

Polițiștii au procedat la monitorizarea persoanelor. La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoanele au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul R. Ucraina. Întrucât cetăţenii în cauză nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

La inventarierea bunurilor, a rezultat cantitatea de 12.000 de pachete cu ţigări (240.000 de ţigarete), în valoare de 120.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad