Connect with us

Politica

Țurcanu: “PNL-ul condus de un cioban a luat 27%. Cu unificare, cu Brătienii pe pereți, cu două partide într-unul, au coborât la 19%”

Published

on

Florin Țurcanu, fostul președinte al PNL, în prezent, vicepreședinte ALDE, vrea o alianță a partidelor de dreapta și spune că este singura șansă de a obține un rezultat bun la alegerile de peste patru ani.

“Toată echipa aia din PNL trebuie să înțeleagă că acest partid condus de un cioban, așa cum îmi spuneau mie, fără PDL, a luat 27%. A avut doi deputați și un senator. Cu unificare, cu inteligența pământului, cu Brătienii pe pereți, cu două partide într-unul, au coborât la 19%. Un deputat și un senator. Fac poze, se îmbracă în costume, băieți tineri, cu bani… dar voturi nu sunt. PNL-ul trebuie să înțeleagă că e momentul să-și o curățenie în interior”, a afirmat Florin Țurcanu.

Vicepreședintele ALDE susține că a vrut să facă o alianță de dreapta înaintea alegerilor locale dar liberalii au refuzat. El consideră că dacă PNL, ALDE, PMP și USR s-ar fi aliat, Costel Șoptică era acum președintele Consiliului Județean iar Cătălin Flutur era primarul municipiului Botoșani.

“Dacă Șoptică înțelegea să facem alianță, PNL câștiga alegerile. Cu Șoptică candidat. 11.500 de voturi a luat ALDE, 3500 la PMP, 7000 la USR. Mai veneau vreo șapte primari la noi. Câștigam sigur. Peste patru ani, propunerea mea este o alianță anti PSD și câștigăm detașat. (…) Și datorită mie au pierdut Primăria Botoșani. Le mai trebuiau 14 voturi iar noi am luat 1480”, a mai afirmat Țurcanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad