Connect with us

Administratie

PSD riscă să piardă majoritatea în CJ: “A făcut cea mai mare greșeală. Noi nu stăm în genunchi cu mâna întinsă”

Published

on

Partidul Social Democrat riscă să piardă majoritatea în Consiliul Județean Botoșani. Reprezentanții  ALDE sunt nemulțumiți de maniera în care conduce Doina Federovici această instituție și spun că nu vor mai vota toate proiectele inițiate de aceasta.

Principala nemulțumire a celor de la ALDE este că vicepreședintele Bogdan Dăscălescu a primit puține atribuții și că toate deciziile importante sunt luate de către social democrați, fără consultarea partenerilor de alianță.

“Bogdan Dăscălescu a primit ceea ce doamna președinte a considerat că poate să-i ofere. A făcut cea mai mare greșeală. Eu sunt președinte de Consiliu Județean, am un vicepreședinte care îmi este și cumătru. Dacă scoatem CV-urile lui Dăscălescu și Birta, de departe Dăscălescu are altă pregătire. Plus că în viață a demonstrat. A creat locuri de muncă, are un business, a lucrat în multinaționale, a lucrat la Bruxelles. Dacă nu ai nimic de ascuns, împarți atribuțiile ambilor vicepreședinți. Dacă vrei să conduci județul în folosul cetățeanului și nu în folosul partidului, dai atribuții ambilor vicepreședinți, decizi împreună cu ei. De ce nu-i dai Direcția de drumuri lui Dăscălescu și îi dai lui Birta? De ce nu-i dai lui Dăscălescu Direcția pentru Protecția Copilului sau Nova Apaserv ori Spitalul Județean. Îi dai muzeul și biblioteca. Domnul Birta e inginer în drumuri și nu știu eu? Domnul Birta se pricepe și la apă, la drumuri, la dezvoltarea județului, la investiții, la achiziții. Are multe facultăți făcute, multe mastere”, a spus Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani.

Reprezentanții ALDE spun că se vor opune unor proiecte care vizează majorările de tarife la deșeuri.

“Dacă nu primește atribuții conform pregătirii lui și nu este chemat la decizii concrete, nu avem cum să votăm… Oricum nu vom vota ca să rezolvăm nu știu ce probleme… Pe 28 ianuarie este un proiect de hotărâre, să-l mandatăm pe domnul Birta să poată hotărî creșterea prețului. Va decide iar o mărire de prețuri. I-am spus lui Bogdan Dăscălescu că trebuie să amânăm acest proiect, să cerem explicații ce au făcut cu cotizațiile pentru că sunt cotizații de miliarde. Și de ce tot doresc să crească prețurile pentru că modernizări nu am văzut”, a adăugat Țurcanu.

“Noi nu stăm în genunchi cu mâna întinsă. Am creat o majoritate, s-au angajat că vor fi atribuțiile împărțite echitabil. Când a fost doamna Federovici vicepreședinte nu i-am dat atribuții să taie Frunze la câini. Inclusiv spitalul i l-am dat, chiar dacă era de la PSD. Făcea treabă, nu aveam ce să-i reproșez, era harnică”, a mai afirmat vicepreședintele ALDE Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad