Connect with us

AGRICULTURA

Patru rulote cumpărate pentru fermieri. Vor fi amplasate în diferite zone ale municipiului Botoșani

Published

on

Asociația Moldoovis a comandat patru rulote care vor fi puse la dispoziția fermierilor din județul Botoșani. Aceste rulote vor fi amplasate în diferite zone ale municipiului Botoșani iar fermierii vor comercializa produse lactate, carne și preparate din carne.

Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis, susține că a comandat cele patru rulote promise fermierilor și că a plătit deja o parte din bani. Aceste rulote ar urma să ajungă în luna martie în Botoșani iar din aprilie vor fi amplasate în municipiu.

“Achiziționăm patru rulote de la o firmă care se ocupă cu așa ceva. Am plătit avansul și în luna martie vom avea rulotele. Ele îndeplinesc toate condițiile pentru a fi autorizate sanitar-veterinar, vor fi înmatriculate. Vor fi dotate cu tot ce impune siguranța alimentară. Vor fi personalizate. Ele vor ajunge în luna martie dar probabil din aprilie vom începe activitatea pentru că din aprilie vor fi miei la vânzare pentru sărbătorile pascale”, ne-a spus Ionică Nechifor.

În afară de miei, caș și brânză, fermierii care au vaci vor putea vinde lapte, smântână, brânză de vaci. Pot vinde inclusiv carne. Cei care fac preparate tradiționale… Le-am cerut ca toate produsele comercializate să fie etichetate astfel încât cumpărătorul să știe cine este producătorul. Rămâne să stabilim modul de organizare. Mă gândesc foarte serios să reactivăm acea cooperativă iar fermierii care doresc să-și poată vinde produsele prin această cooperativă”, a adăugat președintele Asociației Moldoovis.

“Sper ca domnul primar să ne ajute”

Asociația Moldoovis va solicita Primăriei municipiului Botoșani un spațiu, în zona centrală, pentru amplasarea celor patru rulote. Ulterior, acestea vor fi mutate în diferite zone ale municipiului astfel încât să aibă acces un număr mai mare de botoșăneni la aceste produse.

“Ne gândim să ducem rulotele în zona centrală a municipiului Botoșani. Sper ca domnul primar să ne ajute și să ne ofere în spațiu. Ulterior, vrem să mergem în cartierele din Botoșani și nu numai, în cursul săptămânii. De asemenea, ne gândim ca în week-end să mergem și în alte orașe din România pentru a promova produsele din Botoșani. Mi-aș dori ca toate cele 50 de asociații din România să întâlnim cu câte patru rulote și să facem o caravană la nivel național. Bine ar fi să  participe și zece asociații cu câte patru rulote. Gândiți-vă ce ar însemna o caravană cu 40 de rulote

E o chestiune care trebuia făcută de mult timp. Am sperat că vom face împreună cu Consiliul Județean în perioada 2012-2013, nu s-a reușit, a venit pandemia și am fost forțați să ne organizăm. E un prim pas și putem progresa”, a mai precizat Ionică Nechifor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad