Connect with us

National

Rusia promite un vaccin anti-Covid eficient 100% și unul care se administrează sub formă de picături. Când ar putea fi disponibil EpiVacCorona

Published

on

Autoritățile de la Moscova au anunțat că institutele de cercetare din țară dezvoltă nu mai puțin de șase vaccinuri împotriva noului coronavirus. După lansarea pe piaţă a Sputnik-V, care a fost dezvoltat și produs de Centrul Gamaleia, cel mai avansat dintre noile proiecte aflate în derulare este cel al vaccinului EpiVacCorona. În plus, oamenii de știință promit și un vaccin care se administrează sub formă de picături sau spray nazal.

Rusia a fost ptima țară care a anunţat, anul trecut, că dispune de un vaccin împotriva noului coronavirus – Sputnik V.

Agenția sanitară rusă – Rospotrebnadzor a anunțat că, potrivit testelor preliminare, EpiVacCorona este 100% eficient. Datele, bazate pe testele clinice din faza I şi II, au fost date publicităţii cu puţin timp înainte de demararea celei de-a III-a faze de testare, care în mod normal implică participarea a mii de voluntari şi un grup placebo pentru comparaţie.
”Eficienţa vaccinului este compusă din eficienţa sa imunologică şi eficienţa sa de prevenţie. Conform rezultatelor primelor două faze ale testelor clinice, eficienţa imunologică a vaccinului EpiVacCorona este de 100%”, se arată în comunicatul Rospotrebnadzor.

În primele două faze de testare, studiile au vizat în special siguranţa, reactogenitatea şi imunogenitatea vaccinului. La studii au participat 100 de voluntari cu vârste între 18 şi 60 de ani.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad