Connect with us

Administratie

Valeriu Iftime: “Un primar sau un președinte CJ nu trebuie să aibă idei ci trebuie să știe să-și facă echipă”

Published

on

Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani, vrea să realizeze un parteneriat cu primarul Cosmin Andrei și cu Doina Federovici, președintele Consiliului Județean. El spune că mediul de afaceri din Botoșani se va implica în dezvoltarea județului și municipiului Botoșani.

“I-am spus doamnei președinte a Consiliului Județean că o să le propun un fel de consiliu economic consultativ în care Camera de Comerț să fie invitată la tot ce înseamnă proiecte viitoare. Am deja câteva lucruri interesante de a discuta despre dezvoltarea județului nostru. Dacă vorbim de Consiliul Județean, nu există nimeni mai lipsit de reacție decât fostul președinte. Doamna președinte este harnică și chiar vrea să facă lucruri importante. Vreau să-i fiu un partener.

Nu rezonam deloc cu fostul primar la tot felul de proiecte. Cu actualul primar am avut o discuție pe două teme importante. Camera de Comerț poate fi un partener consultativ pe orice problemă economică. Un primar sau un președinte de Consiliu Județean nu trebuie să aibă idei ci trebuie să știe să-și facă echipă”, a declarat Valeriu Iftime.

Președintele Camerei de Comerț Botoșani susține că în primul rând trebuie dezvoltată infrastructura rutieră astfel încât județul Botoșani să nu mai fie izolat.

“Botoșaniul trebuie să devină accesibil și ai nevoie ca toate căile de acces să fie deschise. Nu e suficient să facem drumul Botoșani – Tg. Frumos. Se va face un drum rapid Ploiești – Suceava – Siret. Trebuie să ne legăm de Suceava cu încă un drum. Trebuie un drum expres Botoșani – Pașcani pentru că la Pașcani va fi un nod de autostradă. Trebuie să ai drumuri către aeroportul din Suceava și cel din Iași. Trebuie finalizat drumul prin Prăjeni ca să avem legătura cu aeroportul din Iași. Trebuie obligatoriu un drum rapid către Chișinău și Kiev”, a spus Valeriu Iftime care a adăugat:

“Se vorbește foarte mult să facem gaz metan la țară. Foarte bine dar la nivelul județului Botoșani este o strategie de încălzire a populației? Merită să duci gaz până la Mitoc? În România sunt 9,1 milioane de oameni care trăiesc la țară. Doar 800.000 au fosă. Există la nivel județean o strategie ca să vedem cum putem investi aici? Cum rezolvăm problema canalizării? Toate proiectele PNDL sunt bune nu e suficient. Voi propune niște lucruri”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad