Connect with us

Administratie

Costel Șoptică: “Până pe 30 martie vom avea autorizație de construcție și pentru drumul Botoșani – Tg. Frumos”

Published

on

Lucrările la drumul Botoșani – Tg. Frumos vor începe în această primăvară. Asta susține deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, care a avut de curând o discuție cu reprezentanții CNAIR.

Dacă pentru drumul Botoșani – Ștefănești deja s-a emis autorizația de construire și pot fi demarate lucrările, în cazul drumului Botoșani – Tg. Frumos lucrurile se mișcă mai greu. Potrivit deputatului Costel Șoptică, autorizația de construire va fi eliberată spre finalul lunii martie.

„Pentru drumul Botoșani – Ștefănești deja s-a emis autorizația de construire, suntem în linie dreaptă și nu sunt probleme. Cât privește drumul Botoșani – Tg. Frumos, am fost săptămâna trecută la București, la CNAIR. Am discutat cu doamna director Ioniță și i-am cerut să-mi prezinte o situație la zi a ceea ce se întâmplă cu acest drum. Acest drum este bugetat. Pentru anul 2020 s-a achitat suma de 32,1 de milioane. Această sumă reprezintă aproximativ 10% din valoarea totală a proiectului. Componenta noastră, din bugetul național, este de 10%. Ceilalți 90% se iau din fonduri europene. În acest moment există certificatul de urbanism dar multe dintre avize au expirat. La solicitările mele, a avut loc pe 14 ianuarie, o întâlnire la DRDP Iași cu antreprenorul general, proiectantul și supervizorul. Până pe 10 februarie trebuie să intre în comisia tehnico-economică toată documentația urmând să ajungă la Ministerul Transporturilor de unde se va emite autorizația de construcție. Nu mai vreau să fiu optimist pentru că acest antreprenor se mișcă mai greu. Dar eu cred că până pe 30 martie vom avea autorizație de construcție și pentru drumul Botoșani – Tg. Frumos”, a precizat Costel Șoptică.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad