Connect with us

National

Adrian Streinu-Cercel: ”Masca rămâne obligatorie până în 2023”

Published

on

Masca va rămâne obligatorie până în 2023, spune fostul director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, medicul Adrian Streinu Cercel, care a fost imunizat duminică cu a doua doză de vaccin anti-Covid.

„Noi am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură și deja aveau anticorpi protectori. Este de așteptat ca această a doua doză să întărească răspunsul și să consolideze. Că de asta o facem. Teoretic, după a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecții severe cu noul coronavirus”, a spus medicul infecționist Adrian Streinu-Cercel, la RFI.

Medicul atrage atenția, însă, că masca rămâne obligatorie pentru că vaccinul nu protejează și mucoasele, prin urmare nu poate preveni răspândirea noului coronavirus.

”Dar, atenție, masca va rămâne obligatorie până în 2023 pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru dar nu ne protejează și la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos și renunțăm la ea, aveam toate șansele să luăm un virus pe care putem să-l dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate”, a explicat Adrian Streinu-Cercel.

Citește mai mult pe ObservatorNews

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad