Connect with us

Sanatate

Copil născut prematur, mama la terapie intensivă iar tatăl și bunica sunt infectați cu COVID

Published

on

O tânără în vârstă de 29 de ani este internată, în stare gravă la terapie intensivă, copilul abia născut este în Maternitatea Botoșani iar rudele sunt izolate la domiciliu deoarece sunt infectate cu coronavirus.

Tânăra gravidă, împreună cu soțul ei și copilul în vârstă de doi ani, au revenit de curând din Norvegia, acolo unde locuiesc de câțiva ani. Pentru că se simțea rău, la începutul săptămânii trecute, tânăra a mers la Maternitatea Botoșani pentru un control. A fost testată iar rezultatul a ieșit pozitiv. A fost internată pentru a rămâne sub supravegherea medicilor dar din păcate starea ei de sănătate s-a agravat, saturația de oxygen a scăzut foarte mult, iar sâmbătă a fost transferată la Spitalul Județean Botoșani.

Medicii au luat decizia de a interveni chirurgical pentru a salva copilul chiar dacă sarcina avea 31 de săptămâni. Copilul cu o greutate 1950 de grame a fost intubat și se află în continuare sub supravegherea medicilor de la Maternitatea Botoșani dar din păcate starea de sănătate a mamei este în continuare foarte gravă.

Atât soțul tinerei cât și mama acestei sunt izolați la domiciliu deoarece au fost depistați pozitiv la testul COVID.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad