Connect with us

National

INS: Peste trei sferturi dintre gospodării au acces la reţeaua de internet

Published

on

Deşi unu din cinci români continuă să nu aibă toaletă în casă, peste trei sferturi dintre gospodăriile din România au acces la reţeaua de internet, potrivit unui raport al INS.

Cu toaleta în curte, dar cu internet. Potrivit ultimelor date publicate, vineri, de INS, peste trei sferturi, respectiv 78,2%, din totalul gospodăriilor din România au acces la reţeaua de internet de acasă, în creṣtere cu 2,5 puncte procentuale faţă de anul anterior.

”În anul 2020, peste trei sferturi dintre gospodăriile din România (78,2%) au acces la reţeaua de internet de acasă. În mediul urban 84,8% dintre gospodării sunt conectate la internet, iar în mediul rural doar 69,7% dintre gospodării.

În profil teritorial, conectarea la internet a fost mai răspândită în cadrul gospodăriilor din regiunea Bucureşti-Ilfov (peste 8 din 9 gospodării au acces la internet de acasă), urmată de regiunile Vest (84,9%) şi Nord-Vest (81,9%). Cele mai mici ponderi sunt înregistrate de regiunile Sud-Est (72,4%), Nord-Est (73,6%) ṣi Sud-Muntenia (74,3%)”, arată datele INS.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad