Connect with us

National

Recensământul populației se amână

Published

on

Pandemia de coronavirus amână cu un an recensământul populației, programat initial să aibă loc în luna iunie a acestui an. Autoritățile își motivează decizia prin faptul că foarte multe persoane se află în izolare sau în carantină instituționalizată din cauza COVID-19, iar recenzorii s-ar putea îmbolnăvi ușor.

Pe lângă această amânare, elementul de noutate este dat și de faptul că – pentru prima data – datele vor fi colectate online, urmând ca recensământul să se va desfășoare, practic, în trei etape.

În prima etapă vor fi colectate date personale ale populației din diverse surse, iar în cea de-a doua oamenii vor fi invitați să acceseze o platformă online, unde vor completa date personale, cum ar fi religia. În mediul rural, primăriile îi vor ajuta pe oameni în această etapă.

Ultima etapă se adresează persoanelor care nu au completat datele pe internet, acestea urmând să fie contactate la domiciliu.

Ca urmare a acestei decizii, anul acesta se va desfășura doar recensământul agricol, care va începe în luna mai și va dura două luni.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad