Connect with us

Educatie

Directorii de școli vor fi aleși prin votul profesorilor titulari cu normă întreagă. Anunțul Ministrului Educației

Published

on

Sorin Cîmpeanu a declarat că directorii școlari vor aleși prin vot de către profesorii titulari din școlile respective. Ministrul Educației susține că va lupta cât poate de eficient pentru a impune, politic, acest sistem de alegere.

Directorii de școli vor fi aleși prin votul profesorilor titulari cu normă întreagă. În momentul în care a fost întrebat ce se poate facem în acest moment cu numirea directorilor cărora le expiră mandatele în această perioadă, ministrul Educației a declarat că: ” “abia aștept să organizez într-adevăr profesionist și apolitic aceste concursuri pentru inspectorii generali, pentru a ajunge mai apoi la numirea directorilor care nu trebuie să se facă așa cum se face acum, de azi pe mâine, din pixul unui inspector general.

Ministrul Educației susține că va lupta cât poate de eficient ca alegerea unui direct de școală să se facă în baza deciziei votului profesorilor titulari din școala respectivă. Sorin Cîmpeanu a precizat că acest sistem de alegere este cel mai corect.

”Vă anunț că voi lupta cât pot de eficient ca alegerea unui director de școală să se facă pe baza deciziei votului profesorilor titulari din școala respectivă, care au normă întreagă. Cei care au normă fragmentată nu știu în care școală să voteze, e mai complicat. Dar cu siguranță cei care au normă în școală au o un ascendent și au o influență unii asupra altora și cu siguranță vor știi cum să aleagă un manager. Ăsta este sistemul cel mai corect prin care un profesor într-o școală își alege liderul”

Directorii de școli vor fi aleși prin votul profesorilor titulari cu normă întreagă. Profesorii titulari sunt profesorii care au promovat concursul național de Titularizare în învățământ și care au fost angajați pe perioada nedeterminată în unitatea de învățământ respectivă.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad