Connect with us

Evenimente

Tânăr sancționat la un an de la producerea unui accident rutier

Published

on

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea atribuțiilor privind efectuarea reparațiilor.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că la data de 13 decembrie 2020, un tânăr de 29 de ani din municipiul Botoșani, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe Calea Națională, la schimbarea direcției de mers de pe banda 1 pe banda 2, a acroșat un alt autoturism care se deplasa regulamentar, apoi și-a continuat deplasarea.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.

De asemenea, s-a stabilit faptul că acesta, după producerea accidentului soldat cu pagube materiale, a remediat avariile autoturismului prin înlocuirea elementelor de caroserie distruse, în parcarea de lângă imobilul in care locuiește.

Tânărul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 580 de lei pentru faptul că nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulație, iar pentru faptul că nu a anunțat organele de poliție despre producerea accidentului, i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioada de 30 de zile.

Totodată, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

“Atragem atenția celor care sunt implicați în accidente rutiere soldate doar cu pagube materiale, ca au posibilitatea ințelegerii pe cale amiabilă cu celălalt conducător auto sau, dacă acest lucru nu este posibil, au obligația de a anunța organele de poliție în termen de 24 de ore.

Aceeași obligație o au și dacă nu mai este implicat un alt autoturism in accident.

Este interzis să se intervină asupra autoturismului implicat in accident pentru repararea acestuia fără autorizație eliberată de polițiști”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad