Connect with us

Administratie

Cosmin Andrei, despre modernizarea căii de rulare a tramvaiului: “Se va lucra etapizat, pe tronsoane. Trebuie să se poată circula”

Published

on

În vara anului viitor, ar putea demara lucrările de modernizare la infrastructura de transportul local cu tramvaiul, pe străzile Calea Națională și Primăverii.  

Potrivit autorităților locale, la începutul anului 2021 se va demara o nouă licitație pentru desemnarea firmei sau firmelor care vor înlocui calea de rulare a tramvaielor. Între timp, s-a decis suplimentarea sumei pentru acest proiect astfel încât să existe interes din partea firmelor.

“Lucrăm la licitația pentru reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaie. În prima etapă, nu s-a prezentat nimeni la licitație. Probabil din cauza valorii contractului. Cred că suma a fost neatractivă. Vom face o consultare și voi invita la o masă rotundă constructorii care au depus oferte și toată lumea interesată. Vreau să discutăm despre proiect, ce este bun și ce nu este bun. În paralel, suplimentăm suma pentru fiecare linie cu 1,2 milioane lei, bani pe care îi luăm de la capitolul diverse și neprevăzute, din contractul de finanțare. Vom verifica foarte bine proiectul astfel încât să nu mai fie nevoie de bani la diverse și neprevăzute dar dacă va fi nevoie, acei bani îi vom asigura din bugetul local. Îmi doresc să începem lucrările în primăvara anului 2021 iar la jumătatea anului să avem șantier în municipiul Botoșani”, a precizat primarul Cosmin Andrei care a mai adăugat că se va lucra pe tronsoane astfel încât să nu fie blocate cele două străzi importante ale municipiului.

“Se va lucra etapizat, pe tronsoane, cu organizare de șantier. Avem strada Primăverii deschisă. Calea Națională la fel. Ion Pillat, Sucevei… Trebuie sincronizate aceste lucrări astfel încât să se poată circula. Vom avea un disconfort dar să nu avem traficul blocat. Avem două artere importante pe care dacă le-am blocat, putem să închidem orașul. Dacă va trebui să scoatem mașinile de pe strada Primăverii, le vom scoate.  Pe anumite tronsoane, 100-200 de metri, să nu se parcheze cât se execută lucrări”, spune primarul municipiului Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad