Connect with us

Sport

Topul celor mai bogați patroni de cluburi de fotbal din lume! Miliardari, oligarhi controversați, șeici și genii în afaceri

Published

on

Chelsea, Manchester City și Juventus au niște patroni extrem de bogați, dar întrebarea este dacă se compară ei cu magnații miliardari care dețin alte cluburi de fotbal.

Amancio Ortega, un om de afaceri spaniol cu o avere de 53 de miliarde de euro, care a deținut pentru scurt timp titlul neoficial de cel mai bogat om de pe planetă, în 2015, este patronul celor de la Deportivo La Coruna, care se zbate momentan în cel de-al 3-lea eșalon al Spaniei.

Mexicanul Carlos Slim, cu o avere de 55 de miliarde de euro, este un magnat de 80 de ani, care a fost numit cel mai bogat om de pe Pământ între anii 2010 și 2013. El patronează una dintre cele mai mari echipe din campionatul Mexicului, Club Leon.

Francois Pinault și familia sa controlează echipa franceză Rennes și au o avere de 41 de miliarde de euro. Ei sunt acționarii majoritari ai echipei din Ligue 1 încă din 1998.

Șeicul Mansour a cumpărat prin intermediul celor de la Abu Dhabi Group echipa din Premier League, Manchester City, în 2008. Cu o avere de 25 de miliarde de euro, el a investit masiv în rivala de moarte a lui Manchester United și a reușit să o transforme într-o superputere a fotbalului european.

Andrea Agnelli are o avere de 11 miliarde de euro și este membru al familiei Agnelli, cea care a controlat dintotdeauna destinele campioanei Italiei, Juventus Torino. El a devenit în 2010 al 4-lea membru al familiei care a preluat controlul echipei piemonteze. Familia lui este fondatoarea concernului auto Fiat.

Rusul Roman Abramovich, cu o avere de 10 miliarde de euro, este un magnat al petrolului, care a devenit celebru la nivel global în 2003, după ce a cumpărat clubul englez Chelsea Londra. De la sosirea sa, echipa londoneză a câștigat 16 trofee: un trofeu UEFA Champions League, 2 UEFA Europa League, de 5 ori Premier League, 5 Cupe ale Angliei și 3 Cupe ale Ligii.

Sursa: PROSPORT.RO

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad