Connect with us

National

A început vaccinarea românilor. Care sunt cele trei etape și ce trebuie să știm

Published

on

Campania de vaccinare în România a început, în acestă dimineață, de la ora 9.00. Prima persoană vaccinată din țara noastră este o asistentă de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, cel mai mare spital COVID. Este vorba despre asistenta Mihaela Anghel, în vârstă de 26 de ani, cea care, pe 27 februarie, a preluat primul caz COVID din România. La ora 10:00 a început vaccinarea și în alte nouă spitale de boli infecțioase din țară. Momentul marchează startul unei ample campanii de vaccinare nu doar în România, ci și în întreaga Uniune Europeană.

Vaccinarea a început duminică în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Evenimentul de vaccinare de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a început duminică, 27 decembrie, la ora 9.00. Primul medic ales pentru a fi primul român vaccinat este de la „Matei Balș” din București, alături de echipa sa. La ora 10:00, a început vaccinarea și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase din prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Evenimentele din această primă zi a vaccinării în România vor fi transmise live pe toate paginile de Facebook instituționale ale Guvernului României.

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19, au ajuns în țară pe la Vama Nădlac 2, vineri, în ziua de Crăciun, în jurul orei 13.40. Cele 10.000 de doze de vaccin din primul lot au ajuns sâmbătă, 26 decembrie 2020, la Institutul Cantacuzino din București, de unde plecat sâmbătă seară către cele 10 spitale din țară în care începe oficial, astăzi, campania de vaccinare.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad