Connect with us

National

Raluca Turcan, ministrul Muncii: Alocațiile cresc cu 20%, pensiile recalculate în funcție de contributivitate

Published

on

Raluca Turcan, noul ministru al Muncii, și-a prezentat vineri prioritățile, la preluarea oficială a mandatului. Turcan a dat asigurări că alocațiile vor crește cu 20% de la 1 ianuarie, salariul minim va crește cu cel puțin rata inflației, iar majorarea pensiilor și a ajutoarelor de somaj vor fi discutate cu cifrele pe masă, nu într-o “cheie electorală”.

Raluca Turcan a precizat că salariul minim va fi majorat anul acest cel puțin cu rata inflației, în funcție de evoluția generală a economiei, în contextul crizei provocate de pandemie. Noul ministru a făcut precizări și în privința indicelui social de referință, în funcție de care se calculează ajutoarele acordate categoriilor defavorizate, inclusiv șomerilor.

“În privința indicelui social de referință, care n-a mai crescut din 2015, există decizia de a-l crește, dar aceasta trebuie făcută nu într-o cheie electroală, ci în urma unei dezbateri reale, pe care o voi avea cu colegii din Executiv în cel mai scurt timp,” a afirmat Turcan, după ce a preluat mandatul de la predecesoarea sa, Violeta Alexandru.

Noul ministru al Muncii a precizat că în cazul alocațiilor pentru copii, majorările vor fi aplicate așa cum a stabilit fostul Executiv. “Suntem in cadrul OUG adipatet de guvernul rpecedent șți de la 1 ianuarie vor crește cu 20% si cand legea va reveni in Parlament vom definitiva cadrul legal.”

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )