Connect with us

Administratie

PSD poate pierde majoritatea în Consiliul Județean. Condiția pusă de șefii ALDE Botoșani

Published

on

După alegerile locale din septembrie, șefii ALDE și PSD au bătut palma pentru a realiza o majoritate în Consiliul Județean Botoșani iar Bogdan Dăscălescu a fost ales vicepreședinte, cu voturile social democraților.

Cu toate acestea, colaborarea dintre ALDE și PSD nu este una foarte bună. Bogdan Dăscălescu a primit puține atribuții și nu va avea posibilitatea de a realiza nimic din ceea ce a promis în campania electorală. În cazul în care Bogdan Dăscălescu nu va primi mai multe atribuții, reprezentanții ALDE iau în calcul ruperea colaborării cu PSD.

“A trecut campania electorală, așteptăm să treacă și sărbătorile după care vom avea o discuție cu doamna președinte (n.r. Doina Federovici). Vrem ca Bogdan Dăscălescu să primească atribuții și să poată demonstra că este capabil să realizeze ceea ce a promis în campania electorală. A promis parcul industrial de la Bucecea, a promis investiții la Spitalul Județean, salvarea taberei Agafton. Sunt obiective pe care și le-a asumat. Noi până acum am fost parteneri corecți și am votat toate proiectele doamnei președinte”, a precizat Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE.

Fuziunea Pro România – ALDE nu se mai face la Botoșani

După alegerile locale din septembrie, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat fuziunea dintre Pro România și ALDE și că membrii celor două formațiuni politice vor candida pe listele Pro România la alegerile parlamentare. Fuziunea nu a adus rezultatul așteptat. Ba din contra, noul Pro România nu a reușit să treacă pragul de 5% pentru a intra în Parlament iar membrii celor două partide nu mai vor să se realizeze fuziunea. Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani, este convins că fuziunea cu Pro România nu se mai realizează dar în schimb vrea o altă fuziune.

“Eu spun că o fuziune ar trebui să se facă dar o fuziune a partidelor de dreapta. PNL, ALDE și PMP ar trebui să fuzioneze pentru a forma un partid mai puternic”, a spus Florin Țurcanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad