Connect with us

Administratie

HILIȘEU HORIA. Internet gratuit și aproape 400 de tablete

Published

on

Autoritățile locale din comuna Hilișeu s-au mobilizat și au rezolvat problema învățământului online înaintea municipiului Botoșani și a multor localități din județ.

La ora actuală, există internet gratuit în 20 de zone ale comunei și de curând au ajuns aproape 400 de tablete care se vor împărți elevilor din Hilișeu.

“Am obținut 383 de tablete care acum se configurează. Problema este că a câștigat o firmă care nu are acoperire în toată comună. Profesorii le-au verificat și au constatat că în zona Corjăuți-Crișan nu este semnal. Avem o firmă care montează fibră optică în comună dar ca orice în România, ai nevoie azi și primești peste trei luni. Aveam patru copii într-o zonă mai izolată, exista posibilitatea extinderii cu vreo 400 de metri a rețelei dar au tratat așa… Ba că bate vântul, ba că plouă. Noi avem și un proiect depus pe fonduri europene pentru dotări, table interactive, laptopuri”, ne-a spus Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu Horia, care a mai precizat că a obținut o finanțare de cinci miliarde de lei vechi pentru iluminatul stradal inteligent, lucrările urmând să înceapă anul viitor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad