Connect with us

Administratie

USR Botoșani: “Nu ne permitem să ne jucăm nici cu bugetul orașului și nici cu speranțele și nevoile elevilor botoșăneni”

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ. Consilierii locali PNL au depus un nou proiect de majorare a burselor și anunță că vor depune acest proiect în fiecare lună, până la aprobare. Ne bucură faptul că acest subiect rămâne în atenția Consiliului Local și al botoșănenilor.
Sunt însă ușor de anticipat discuțiile pe acest subiect în ședințele de consiliu. Va fi un „ba da – ba nu”, decis de fiecare dată la un vot distanță.

Considerăm că nu ne permitem să ne jucăm nici cu bugetul orașului și nici cu speranțele și nevoile elevilor botoșăneni și facem pe această cale un apel la responsabilitate atât către dl. primar Cosmin Andrei cât și către toți consilierii locali botoșăneni.
Este evident că e necesară majorarea burselor, motiv pentru care susținem demersul colegilor liberali. Să nu uităm că nu putem compara nivelul de trai al botoșănenilor cu cel al orașelor dezvoltate ( Brașov, Cluj, Timișoara). Există numeroase familii botoșănene pentru care fiecare leu contează și există numeroși elevi botoșăneni care nu ar avea acces la educație sau nu ar putea face performanță în lipsa acestui ajutor.
La fel, este evident însă și că impactul financiar trebuie luat în considerare și analizat cu atenție. Nu ne vom dezvolta niciodată dacă nu vom pune accent pe investiții. Să luam bani de la investiții ar însemna să încetinim ritmul oricum lent al dezvoltării Botoșaniului.
Un război al nervilor și al declarațiilor nu vor rezolva nici una dintre aceste probleme. Să fim înțelepți și să nu uităm totuși că la mijloc este educația copiilor noștri. Situația în care ne aflăm necesită colaborare și asumare. Din punctul nostru de vedere, sursele de finanțare trebuie identificate și asumate de către toate părțile implicate în luarea acestei decizii, la fel ca și cuantumul burselor.
Trebuie să stabilim împreună ce cheltuieli pot fi reduse și să ne asumăm decizia. Trebuie să găsim împreună soluții pentru creșterea gradului de colectare a taxelor și a impozitelor, fără a împovăra botoșănenii care sunt cu plata la zi și să ni le asumăm și pe acestea.
Prin urmare, considerăm că este necesar să fim responsabili, să ne așezăm toți la masa de lucru, să discutăm coerent și să găsim împreună echilibrul dintre nevoile elevilor și situația financiară a municipiului.
Botoșănenii așteaptă răspunsuri, nu contre politice.. Trebuie să avem obrazul să venim în fața acestora cu o soluție agreată și asumată atât de către primar cât și de întregul Cosiliu Local. Pentru asta, e nevoie doar de bună-voință. Suntem încrezători că o putem găsi atât la dl. primar cât și la toți colegii noștri din Consiliul Local.
Consilieri Locali USR
Raluca Curelariu
Marcel Gheorghiță

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad