Connect with us

Educatie

Evaluari digitale pentru elevii de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a din 2023

Published

on

Jean Badea, subsecretarul de stat din Ministerul Educaţiei, a anunţat că în 2023-2024 elevii de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor putea susține evaluări digitale.

Evaluari digitale pentru elevii de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a din 2023. Jean Badea, coordonatorul strategiei de digitalizare a educației pusă în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei, spune că digitalizarea evaluărilor susţinute de elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a poate fi realizată abia peste 2 ani pentru că trebuie formați profesorii,  conectate la internet 2.000 de școli și achiziționate dispozitive, potrivit edupedu.ro. 

În cadrul conferinței de lansare a strategiei de digitalizare a educației, Jean Badea a declarat că “realizarea de programe de alfabetizare digitală timpurie, încă de la grădiniță, ne-ar permite să utilizăm tehnologia atunci când susținem examenele naționale pentru clasele a II-a, a IV-a sau a VI-a sau să introducem tehnologia când susținem testele PISA”.

Jean Badea a mai precizat că “discuțiile între noi sunt ca în cațiva ani – vom face o evaluare, nu am un termen exact – să transferăm toate examenele, inclusiv cele de titularizare, în zona digitală”.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )