Connect with us

Educatie

Evaluari digitale pentru elevii de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a din 2023

Published

on

Jean Badea, subsecretarul de stat din Ministerul Educaţiei, a anunţat că în 2023-2024 elevii de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor putea susține evaluări digitale.

Evaluari digitale pentru elevii de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a din 2023. Jean Badea, coordonatorul strategiei de digitalizare a educației pusă în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei, spune că digitalizarea evaluărilor susţinute de elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a poate fi realizată abia peste 2 ani pentru că trebuie formați profesorii,  conectate la internet 2.000 de școli și achiziționate dispozitive, potrivit edupedu.ro. 

În cadrul conferinței de lansare a strategiei de digitalizare a educației, Jean Badea a declarat că “realizarea de programe de alfabetizare digitală timpurie, încă de la grădiniță, ne-ar permite să utilizăm tehnologia atunci când susținem examenele naționale pentru clasele a II-a, a IV-a sau a VI-a sau să introducem tehnologia când susținem testele PISA”.

Jean Badea a mai precizat că “discuțiile între noi sunt ca în cațiva ani – vom face o evaluare, nu am un termen exact – să transferăm toate examenele, inclusiv cele de titularizare, în zona digitală”.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad