Connect with us

Sport

Doi jucători de la FC Botoșani în echipa etapei

Published

on

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit echipa etapei a XIV-a. Din cei 11 jucători, doi sunt de la FC Botoșani. Este vorba de fundașul dreapta Andrei Patache și atacantul Hamidou Keyta care este pe locul trei în clasamentul golgheterilor cu opt goluri în acest sezon.

PORTAR

 • Octavian Vâlceanu (Academica / 24 de ani) – Prinde pentru a patra oară echipa etapei, asta după ce a bifat al 10-lea meci din acest sezon fără gol încasat, capitol la care este lider în CASA Liga 1.

FUNDAŞI

 • Andrei Patache (FC Botoşani / 33 de ani) – Legenda botoşănenilor a acoperit excelent ambele faze. Şi-a trecut în cont şi pasa decisivă la golul care s-a dovedit a fi de trei puncte.
 • Andrei Burcă (CFR Cluj / 27 de ani) – A fost mereu primul plasat în duelurile cu adversarii. Fundaşul clujenilor este un model de profesionalism, seriozitatea cu care tratează fiecare meci fiind cheia care l-a impus titular încă de la început.
 • Iulian Cristea (FCSB / 26 de ani) – Evoluție consistentă a internaționalului roș-albaștrilor, prin care a pus umărul la revenirea echipei sale pe locul 1. Este fundaşul cu cele mai multe prezenţe în echipa etapei (5).
 • Risto Radunovic (Astra / 28 de ani) – A impresionat prin dăruirea din teren. A urcat des în atac, participând cu succes la majoritatea acţiunilor ofensive iniţiate de Astra. Două goluri şi o pasă decisivă sunt reuşitele muntenegreanului din ediţia curentă.

MIJLOCAŞI

 • Olimpiu Moruţan (FCSB / 21 de ani) – A coordonat jocul bucureştenilor, pasele sale destabilizând, în multe momente, apărarea adversă. A ajuns la opt assist-uri, lider în Liga 1 la acest capitol.
 • Marco Dulca (Chindia / 21 de ani) – A recuperat multe baloane la centrul terenului, oprind din timp construcţia adversarilor. A făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon în principala competiţie internă din România.
 • Constantin Budescu (Astra / 31 de ani) – Recital, Budescu! A marcat un gol, al 68-lea în Liga 1, şi a oferit două pase decisive, ajungând la 62 de assist-uri în 198 de jocuri disputate în Liga 1.

ATACANŢI

 • Dennis Man (FCSB / 22 de ani – FOTO) – A înscris ambele goluri din derby şi s-a distanţat în clasamentul golgheterilor. În total, vârful roş-albaştrilor a contribuit la 18 reuşite (12 goluri marcate, 5 pase decisive, un penalty scos).
 • Pavol Safranko (Sepsi OSK / 26 de ani) – Şi-a pus în valoare calităţile de vârf de careu. Cu cele două goluri marcate, Pavol a ajuns la 12 reuşite în 44 de meciuri disputate în CASA Liga 1.
 • Hamidou Keyta (FC Botoşani / 25 de ani) – Este jucătorul momentului la FC Botoşani! A înscris patru goluri în ultimele trei jocuri şi a ajuns la opt reuşite în ediţia curentă, intrând în lupta pentru podiumul golgheterilor din acest sezon.

ANTRENORUL ETAPEI

 • Anton Petrea (FCSB / 45 de ani) – Şi-a mobilizat excelent jucătorii, iar aceştia au trecut cu bine peste înfrângerea cu CFR şi s-au impus pe Ion Oblemenco, succes în urma căruia roş-albaştrii au revenit pe prima poziţie în clasament.
Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad