Connect with us

National

CCR a decis: “Pensiile uriașe nu se impozitează”

Published

on

Curtea Constituțională a decis că impozitarea pensiilor este neconstituțională. Astfel, pensiile uriașe de peste 7.000 de lei nu vor fi impozitate cu 85%, așa cum era prevăzut.

CCR a decis că pensiile de serviciu nu vor fi impozitate. Proiectul prevedea ca pensiile cu peste 7.000 de lei să fie impozitate cu 85%.

Curtea Constituţională a României (CCR) a pronunţat marţi o decizie pe sesizările Avocatului Poporului şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură cu Legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu, care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor care depăşesc suma de peste 7.000 lei. Legea este neconstituțională, astfel că pensiile speciale vor rămâne intacte.

De menționat este și faptul că judecătorii CCR beneficiază de pensiile speciale.
CCR a amânat de mai multe ori luarea unei decizii în acest caz.
Pe 17 iunie, Camera Deputaţilor a votat modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, care are ca obiect de reglementare instituirea unei taxe pe veniturile şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă.
Conform unui amendament, pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85% pentru ceea ce depăşeşte această sumă.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad