Connect with us

Administratie

Bursele elevilor au fost micșorate de majoritatea PSD-Pro România din Consiliul Local

Published

on

Cu 12 voturi pentru și 11 împotrivă, proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului și a numărului de burse acordate în învățământul universitar de stat din municipiul Botoșani, pentru anul școlar 2020-2021, a fost aprobat.

În precedenta ședință de Consiliu Local, liberalii au propus majorarea cuantumului burselor iar proiectul de hotărâre a fost adoptat. La scurt timp, primarul Cosmin Andrei a inițiat un alt proiect de hotărâre pentru modificarea proiectului anterior și diminuarea cuantumului burselor. Având majoritate în Consiliul Local, proiectul inițiat de primarul Cosmin Andrei a fost aprobat.

Ulterior, edilul municipiului a transmis un comunicat de presă prin care a precizat că liberalii s-au folosit de elevi și au solicitat majorarea burselor, impactul financiar fiind nesustenabil, adică de 4.570.800 de lei.

Păstrarea burselor la valoarea propusă de colegii liberali ar fi însemnat ori o creștere a taxelor și impozitelor botoșănenilor, ori o diminuare a numărului de burse acordate. Am căutat astfel o soluție ca bursele să fie majorate, comparativ cu valoarea inițială, dar să avem și un impact financiar sustenabil”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Bursele de performanță vor fi în valoare de 200 de lei, cele de merit de câte 150 de lei, de studiu – 130 de lei și bursele de ajutor social, de câte 120 de lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )