Connect with us

Administratie

Bursele elevilor au fost micșorate de majoritatea PSD-Pro România din Consiliul Local

Published

on

Cu 12 voturi pentru și 11 împotrivă, proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului și a numărului de burse acordate în învățământul universitar de stat din municipiul Botoșani, pentru anul școlar 2020-2021, a fost aprobat.

În precedenta ședință de Consiliu Local, liberalii au propus majorarea cuantumului burselor iar proiectul de hotărâre a fost adoptat. La scurt timp, primarul Cosmin Andrei a inițiat un alt proiect de hotărâre pentru modificarea proiectului anterior și diminuarea cuantumului burselor. Având majoritate în Consiliul Local, proiectul inițiat de primarul Cosmin Andrei a fost aprobat.

Ulterior, edilul municipiului a transmis un comunicat de presă prin care a precizat că liberalii s-au folosit de elevi și au solicitat majorarea burselor, impactul financiar fiind nesustenabil, adică de 4.570.800 de lei.

Păstrarea burselor la valoarea propusă de colegii liberali ar fi însemnat ori o creștere a taxelor și impozitelor botoșănenilor, ori o diminuare a numărului de burse acordate. Am căutat astfel o soluție ca bursele să fie majorate, comparativ cu valoarea inițială, dar să avem și un impact financiar sustenabil”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Bursele de performanță vor fi în valoare de 200 de lei, cele de merit de câte 150 de lei, de studiu – 130 de lei și bursele de ajutor social, de câte 120 de lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad