Connect with us

Educatie

Şcolile rămân închise până în ianuarie 2021. Ministrul Educaţiei a semnat ordinul

Published

on

Elevii nu vor mai reveni în şcoli în acest an. Ministerul Educaţiei a decis suspendarea cursurilor “faţă în faţă” până în 23 decembrie 2020.

Şcolile rămân închise până în ianuarie 2021. Ministerul Educației a anunţat că în perioada 9 – 23 decembrie 2020 cursurile „față în față” din învățământul preuniversitar vor fi suspendate. Conform structurii anului școlar 2020-2021, în intervalul 23 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021 este programată vacanța de iarnă. În aceste condiţii, elevii ar putea reveni fizic la şcoală abia în ianuarie, în funcţie de situaţia epidemiologică din România.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a semnat ordinul care prevede că activitățile didactice care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal se suspendă pentru perioada 9 decembrie – 23 decembrie 2020.

Ordinul de ministru are la bază Hotărârea Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nr. 57/2020. În această perioadă (9 decembrie – 23 decembrie 2020), activitățile didactice se vor organiza, în continuare, în mediul on-line, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.545/2020, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad