Connect with us

Politica

COD ROȘU în Botoșani. PSD câștigă de o manieră categorică alegerile în județ

Published

on

Partidul Social Democrat rămâne principala forță politică din județul Botoșani. La alegerile parlamentare de ieri, PSD a obținut un scor dublu față de PNL, principalul adversar politic.

După numărarea voturilor din cele 427 de secții, la Camera Deputaților, PSD are 43,09%, PNL 19,3%, AUR 14,46%, USR PLUS 7,66% și Pro România 5,84%. La Senat, PSD a obținut 43,87%, PNL 20,04%, AUR 14,38%, USR PLUS 7,7% iar Pro România 5,66%. Celelalte partide au obținut sub 5%.

Partidul Social Democrat va avea cei mai mulți parlamentari și în următorii patru ani dar vor fi mai puțini decât în mandatul 2016-2020.

Rezultat catastrofal pentru PNL

Partidul Național Liberal are un scor catastrofal la Botoșani. Deși au un număr destul de mare de primari, liberalii au pierdut inclusiv în fiefurile lor. În momentul de față, au asigurat doar mandatul de deputat al președintelui PNL Costel Șoptică. Deși sperau să aibă un senator și trei deputați, în varianta optimistă, PNL va avea un deputat și un senator în județul Botoșani.

Surpriza AUR

Marea surpriză de la alegerile de ieri este AUR, o formațiune politică înființată în urmă cu un an și despre care nu se știa mare lucru până acum două luni. Cu un mesaj naționalist, partidul condus de George Simion a reușit să obțină peste 14% în județul Botoșani și e clar că va avea reprezentanți în Parlament.  Faptul că un partid fără sedii, fără organizații și fără o experiență politică reușește să obțină un rezultat atât de bun, demonstrează că nemulțumirea alegătorilor față de PNL și PSD este foarte mare.

USR a trecut pragul la Botoșani

Alianța USR-PLUS  a trecut la limită pragul electoral în județul Botoșani dar rămâne de văzut dacă va avea vreun parlamentar. La Botoșani, Alianța USR-PLUS a obținut jumătate din procentele obținute la nivel național.

Au trecut pragul la Botoșani dar nu intră în Parlament

Pro România a trecut pragul electoral în județul Botoșani dar nu va avea reprezentanți în Parlament deoarece partidul condus de Victor Ponta nu a obținut 5% la nivel național. La alegerile locale, Pro România a obținut un rezultat bun dar ulterior Ponta a făcut fuziunea cu ALDE, încercând să-l salveze pe Călin Popescu Tăriceanu. În loc să fie un partid mai mare, Pro România a început să scadă și a ajuns sub pragul electoral.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad