Connect with us

Evenimente

5 persoane sancționate pentru fotografierea buletinelor de vot și injurii

Published

on

Până la ora 16:00, au fost semnalate 6 evenimente ca făcând parte, posibil din sfera unor abateri de natură electorală.

Dintre acestea, unul nu s-a confirmat, în două dintre cazuri au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 208/2015 și Legii 61/1991 și într-un caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

De asemenea, două dintre sesizări au vizat continuarea propagandei electorale, acestea fiind în curs de verificare.

La o secție de votare de pe raza municipiului Botoșani, doi bărbați, de 49 și 32 de ani, din municipiul Botoșani, au fost surprinși de către un membru al comisiei de votare, în timp ce fotografiau buletinele de vot după ce au aplicat ștampilele pe acestea.
Cei doi au fost sancționați contravențional.

Un bărbat de 34 de ani, din municipiul Botoșani, aflându-se în incinta unei secții de votare, a adresat cuvinte și expresii jignitoare membrilor comisiei și a a provocat scandal la ieșirea din curtea secției . Acesta a fost sancționat contravențional.

“Reamintim faptul că este interzisă utilizarea în cabina de vot a aparatelor de fotografiere, înregistrare sau preluare de imagini.

Pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad