Connect with us

Economic

Mii de botoșăneni în pericol să rămână șomeri în 2021. V. Iftime: E o mare problemă la industria textilă”

Published

on

Președintele Camerei de Comerț Botoșani se așteaptă ca în cursul anului viitor să se înregistreze o creștere a numărului de șomeri în județ.

Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani, spune că anul anul acesta fabricile de confecții din județ nu au fost foarte afectate dar se așteaptă ca în 2021 să fie probleme serioase în acest sector de activitate.

“Cred că e o mare problemă la industria textilă. În industria textilă, contractarea se face anul acesta pentru anul viitor. Pentru 2020 au avut contractele din 2019. Faptul că nu s-a vândut anul acesta este o problemă dar cel mai greu va fi anul viitor. Sunt vreo 6000 de oameni care lucrează în industria asta. Pregătim un material la Camera de Comerț. În domeniul serviciilor, PNDL-urilor au dat o bucată de pâine iar cu banii europeni, putem trăi ok. Sunt speranțe. Agricultura a avut o mare problemă cu seceta dar 2021 poate fi un an agricol mai bun. În județul Botoșani sunt două activități lovite: HoReCa și industria textilă. Trebuie să vedem cât e de gravă amenințarea”, a precizat Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad