Connect with us

Educatie

A fost aprobat cuantumul minim al burselor de performanţă pentru elevi. Monica Anisie: ”Reglementarea este aşteptată de multă vreme”

Published

on

Guvernul a adoptat, în şedinţa de Guvern de vineri, Hotărârea pentru stabilirea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, în anul şcolar 2020 – 2021. Valoarea minimă a cuantumului fiecărui tip de bursă este de 100 de lei.

”În şedinţa de astăzi, 04 decembrie 2020, a Executivului, a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se stabileşte, în premieră, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, în anul şcolar 2020 – 2021”, a spus, vineri, Ministerul Educaţiei.

”Precizăm că, în conformitate cu prevederile legii, bursele se alocă din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat, cu această destinaţie. Reglementarea unui prag minim al bursei este o măsură aşteptată de multă vreme”, a mai precizat Ministerul Educaţiei.

Sursa: RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad