Connect with us

Administratie

S-a finalizat licitația la “drumul strategic”. O firmă din Botoșani, una din Timișoara și alta din Spania sunt câștigătoare

Published

on

Președintele Consiliului Județean a anunțat în această după amiază că a fost finalizată licitația la “drumul strategic”, un proiect care acum trebuia să fie finalizat.

Firma botoșăneană Conrec este cea care conduce asocierea, desemnată câștigătoarea licitației pe toate cele trei loturi de către comisia de achiziții. Din asocierea desemnată câștigătoare mai fac parte firmele: OPR Asfalt (Timişoara) și Obras Publicas Y Regadios Sa (Spania).

Lotul I are o lungime de 29,212 kilometri și se întinde de la Șipote (jud. Iași) – limita de județ – Rediu – Răuseni – Călărași, la care se adaugă distanța de aproape 10 kilometri dintre Dângeni și Mihălășeni.

Lotul II este cel mai lung, 51,194 kilometri, și cuprinde axul central al drumului strategic: Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești.

Lotul III măsoară 25,859 kilometri. Începe din DN 29D și va avea traseul Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni.

Potrivit reprezentanților CJ, în urma licitației s-a realizat o economie de peste 10 milioane de euro, bani care reprezintă o diminuare considerabilă a contribuției pe care va trebui să o suporte județul.

“Pentru a reda importanța strategică a drumului, împreună cu specialiștii din Consiliul Județean, am demarat proiectul „Drumul Vămii”, care va lega actualul „drum strategic” de la Hănești, de Vama Rădăuți Prut pe traseul Vlăsinești – Săveni – Drăgușeni – Coțușca – Rădăuți Prut”, a afirmat Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad