Connect with us

Administratie

Drum expres Botoșani – Suceava până în 2024. Cristian Achiței: “Va fi un traseu nou, nu trece prin localități”

Published

on

Guvernul a inclus drumul expres Botoșani – Suceava în Planul Național de Redresare și Reziliență și urmează a fi realizat din fondurile europene alocate României. Acest drum expres va avea 26 de kilometri și va costa aproximativ 148 de milioane de euro.

Toate proiectele incluse în acest plan vor trebui realizate în perioada 2021-2024. În afara drumului expres Botoșani – Suceava, prin Planul Național de Redresare și Reziliență va fi finanțată și autostrada A7 Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Suceava – Siret. Planul urmează a fi aprobat de Comisia Europeană și Parlamentul European după care va putea fi pus în aplicare.

“Cel mai important obiectiv pentru județul Botoșani este viitorul drum expres Botoșani – Suceava. Vom vedea din studii care este traseul. Va fi un traseu nou, nu trece prin localități. Probabil cei 26 de kilometri îi vom parcurge în 10-15 minute și probabil vom avea o legătură direct cu aeroportul Salcea. În același plan, toată autostrada A7 este prevăzută de la cap la coadă. Autostrada A7 pleacă de la Ploiești, face legătura cu viitoarea autostradă A3 București – Brașov, ajunge la Buzău, Focșani, Bacău, Suceava, Siret“, a spus Cristian Achiței, secretarul Comisiei Transporturi din Camera Deputaților.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad