Connect with us

Administratie

Primărie amendată din cauza gunoiului

Published

on

Problema gunoiului a rămas nerezolvată în mai multe zone ale județului. Unii cetățeni continuă să arunce gunoiul din gospodării la fostele gropi comunale chiar dacă acestea au fost închise odată cu implementarea proiectului Consiliului Județean.

În urmă cu două zile, comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au efectuat un control în comuna Ungureni și au amendat primăria cu suma de 5000 de lei.

“Cei de la Garda de Mediu au venit în control și au verificat fostele platforme de gunoi. La Epureni, Vicoleni, Plopenii Mari, Borzești, Durnești, Mândrești au constatat că era gunoi aruncat de unii cetățeni și au amendat primăria. Ne-au dat un termen în care să rezolvăm problema iar dacă unii cetățeni vor continua să arunce gunoiul în alte locuri decât cele amenajate,  amenda este de un miliard de lei vechi”, ne-a spus Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni.

După această sancțiune, autoritățile locale din Ungureni vor demara controale în toate satele și îi va amenda pe cei care aruncă gunoiul în locurile neautorizate.

“De acum vom face și noi controale iar cei care vor fi prinși că aruncă gunoiul în alte locuri decât cele amenajate, vor fi sancționați conform legislației în vigoare. Domnul viceprimar are atribuții și va face zilnic controale. Suntem nevoiți să luăm măsuri deoarece în loc să facem unele lucruri în comună, trebuie să plătim o amendă pentru că unii cetățeni aruncă gunoiul în alte locuri decât cele stabilite”, a adăugat primarul comunei Ungureni.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad